Platinum Ads
anep-enterprise anep-enterprise
Israk Mikraj

Thursday

Pau1 255451-U P. A. FOOD SDN. BHD. SELANGOR EXIST 06-01-1993
NO.2A, JLN P4/7, SEKSYEN 4, BANDAR TEKNOLOGI KAJANG, 43500 SEMENYIH, SELANGOR

1 539477-T P. A. FOOD MARKETING SDN. BHD. SELANGOR EXIST
16-02-2001 2A,JLN P4/7,SEKS 4, BDR TEKNOLOGI KAJANG,
43500 SEMENYIH, SELANGOR


Ok, ok... tak banyak maklumat... Mari tanya Google semula,
masukkan nombor syarikat tersebut, terjumpalah pula satu lagi website :

Agak-agaknya siapakah empunya sebenar syarikat ini?

Boleh sahkan ke berita ni? kalau betul, malangnya ummah spt
kita ni ye,
siang hari buta kena kelentong...

Mohd Hisham wrote:

A'kum Dato' dan semua sahabat,

Ini berkenaan semalam, saya bersama Dato' minum pagi di sebuah gerai, semasa hendak membayar minuman tersebut saya terlihat ada dua gerai yang menjual pau, jika tidak silap satu pau tersebut di tulis Pau Al-Ain dan satu lagi Pau Ahmad.

Secara spontan saya teringat, sewaktu pejabat saya di Bandar Teknologi Kajang, Semenyih. Semasa itu saya dengan seorang lagi rakan perniagaan Ustaz Ridzuan cuba mencari rakan-rakan bagi membangunkan pasar malam IKS di sekitar bandar kajang, bangi dan semenyih.

Semasa sedang mencari-cari rakan-rakan untuk membekalkan produk-produk halal kepada usahawan pasar malam tersebut terlihat dek kami kilang membuat pau iaitu PAU AHMAD.

Dengan selambalah saya dan Ustaz Ridzuan masuk kekilang untuk berkenalan dengan Ahmad tuan punya kilang. Bila masuk je yang menyambut kami adalah seorang perempuan Melayu yang bertudung labuh.

Alhamdulillah dapat lagi seorang usahawan melayu yang agak famous juga sebab dah beberapa kali bila berhenti di R&R saya makan pau AHMAD nih.

Perempuan Melayu nih bertanya kepada kami nak jumpa siapa ?

Dan kami maklumkan kepada beliau yang kami nak jumpa Boss, dia agak hairan maklumlah Ustaz Ridzuan nih pakai serban dan saya pula bertali leher.

Perempuan Melayu nih jawab, Boss tak ada di pejabat dia dah keluar dan kami minta kebenaran masuk ke kilang nak tengok, tetiba keluar seorang perempuan cina yang kemudiannya kami tahu rupanya dia adalah pengurus kilang.

Kami jadi was-was kenapa pula kilang macam nih ada pengurus cina dan kami di bawa masuk ke pejabat yang mana pandangan saya dan ustaz Ridzuan terpandang kepada Tok Kong yang ada dalam pejabat tersebut dan semua pekerjanya (ofis) adalah cina.

Kami kembali bertanya kepada pengurus cina tersebut, En. Ahmad pergi kemana? Dengan selamba dia maklumkan kepada kami bahawa En. Ahmad bawa Boss keluar.

Kami lagi bertambah konfius, wah kalau Ahmad bawa Boss siapa pulak si Boss nih? Kami bertanya lagi itu Boss sapa nama ?

Alamak....

Boss Ah Chong rupanya... Istifar panjang Ustaz Ridzuan. Rupa-rupanya Pau Ahmad diambil sempena nama Driver dia. Aduh terkena lagi sebiji...

Dato' ada lagi cerita nih pasal Aminah Hassan, nanti saya cerita...

Haris Fadzlah Mat Ali

No comments:

 
Blog@nEp$ter
Direka oleh (hanif575)